Onsdag 19 november 2014

H.K.H. Kronprinsessan Victoria besöker Jula i Skara

Lördagen den 22 november 2014 besöker Hennes Kungliga Höghet Kronprinsessan Victoria Jula i Skara. Besöket omfattar en rundvandring på Julas huvudkontor och centrallager, samt lunch på Jula Hotellet.

Värd för besöket är Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare, med familj. Med på besöket kommer även finnas representanter för Julas ledning, representanter från hovet samt landshövdingen.

Besöket är av informell karaktär och arbetet på Julas huvudkontor och centrallager kommer inte att påverkas nämnvärt.

Jula är ett företag i snabb förändring och expansion. Nyligen utsågs Jula till Superföretag för nionde året i rad (Veckans Affärer). Det är en bedrift som gör Jula unikt bland svenska företag.

Kronprinsessan är intresserad av att se verksamheten med egna ögon och ta del av vad som gjort Jula framgångsrikt, samt ta del av framtidsplanerna och den fortsatta expansionen.

Jula öppnar i Steinkjer

Förra veckan öppnade Jula varuhus nummer 22 i Norge (Hamar), nu är det dags för nummer 23. Den 20 november öppnar Jula varuhus i Steinkjer.

- 2014 är ett spännande år för Jula med många nyöppningar. Vi satsar hårt på Norge i höst med tre öppningar, Steinkjer, Hamar och Sarpsburg, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Steinkjer är hemmafixarbygd och Jula har länge letat efter en plats att etablera ett varuhus.

- Vi har letat efter ett bra läge i flera år och nu känner vi att vi verkligen fått det. Varuhuset ligger på den tidigare militärförläggningen i Steinkjer, Sannan. Det känns som att hela området håller på att utvecklas till ett starkt handelscentrum i Julas segment när många starka aktörer kommer in. Det blir bättre för alla och är mycket positivt för kunderna när allt samlas på ett ställe. Handel föder handel, Joachim Frykberg.

Steinkjers kommun har cirka 22 000 invånare som nu kan glädja sig över ett helt nytt Julavaruhus i sin kommun med det senaste Julakonceptet.

Med etableringen i Steinkjaer tar Jula ytterligare ett steg närmare att bli rikstäckande i Norge.

- Vi är nu på väg att nå vår målsättning med rätt antal varuhus i Norge. Med denna etablering når vi ett läge där Jula sedan tidigare inte finns, det känns bra att vi nu når dessa kunder, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Under året planerar Jula att öppna 12-14 nya enheter.

Varuhuset i Steinkjer är cirka 3000 kvadratmeter stort och totalt rekryteras cirka 25 nya Julamedarbetare.

Pressmeddelande från: Jula