Tisdag 4 november 2014

Skara Sommarland kan vinna internationellt reklampris

Skara Sommarland har uppmärksammats internationellt för sin tv-reklam. Skandinaviens största vattenpark är en av de nominerade i den prestigefyllda tävlingen IAAPA Brass Ring Awards, Marketing Excellence. Vinnaren tillkännages under en prisutdelning i Orlando, Florida den 19 november.

Skara Sommarlands reklamfilm har nominerats till en Brass Ring Award, en av nöjesparksbranschens mest prestigefyllda tävlingar. IAAPA Brass Ring Awards arrangeras av branschorganisationen IAAPA (International Association av Amusement Parks and Attractions) som representerar medlemmar i 97 länder. Skara Sommarland tävlar i sin kategori mot Luna Park i Sydney, Australien samt Pacific National Exhibition i Vancouver, Kanada.

Skara Sommarlands bidrag skildrar några av upplevelserna i parken, specifikt de tre senaste tillskotten i vattenparken som är Skandinaviens största: Cobra, Big Drop och Racer. Cobra invigdes 2014, året då Skara Sommarland firade sitt 30-årsjubileum.

– Det är fantastiskt kul att filmen har fått ett internationellt erkännande. Den lyckas förmedla känslor som alla kan relatera till oavsett ålder och nationalitet: gemenskap, glädje och skräckblandad förtjusning. Nu håller vi tummarna inför prisutdelningen den 19 november, säger Linda Rönquist, t.f. marknadschef på Skara Sommarland.

Prisutdelningen går av stapeln den 19 november på den årliga IAAPA-mässan i Orlando, Florida. Reklambyrån Söder har tillsammans med Skara Sommarlands marknadsavdelning arbetat ut idé och koncept till filmerna. Ligistfilm stod för produktionen.

Även Skara Sommarlands systerpark Kolmården har nominerats till en Brass Ring Award för bästa tv-reklam. Kolmården tävlar i sin kategori mot andra djurparker, medtävlanden utgörs av Minnesota Zoo i Apple Valley, USA samt Utah’s Hogle Zoo, Salt Lake City, USA.

Pressmeddelande från: Skara Sommarland