Fredag 19 september 2014

Provåkarkampanj ska locka 6 000 nya resenärer

Med start den 25 september får 200 000 hushåll i Västsverige ett grönt kuvert från Västtrafik med erbjudande att testa kollektivtrafiken gratis under två veckor. Målsättningen med kampanjen är att få fler att upptäcka fördelarna med att resa kollektivt.

Det gröna kuvertet skickas ut med start 25 september till hushåll över hela Västtrafiks område. Västtrafik är en föregångare i Norden när det gäller provåkarkampanjer och tidigare utvärderingar har visat att de är effektiva. Målet med den nya kampanjen är att få 6 000 nya kunder till kollektivtrafiken.

– Alla tjänar på att fler åker kollektivt. Du slipper bilköer och parkeringsavgifter samtidigt som du bidrar till en hållbar utveckling. Dessutom har du möjlighet att jobba eller bara koppla av under resan, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad Västtrafik.

Prova-på-kampanjer är ett av verktygen för att nå Västtrafiks målsättning om att fördubbla antalet resenärer i kollektivtrafiken fram till år 2025. Den som uppfyller kriterierna får ett gratis Västtrafikkort i brevlådan som gäller två veckor på Västtrafiks fordon i Västsverige.

Pressmeddelande från: Västtrafik