Fredag 5 september 2014

Kulturarvsdagen - I krigens spår

Besök ett fort, en skyttegrav, en radiostation ett luftvärnstorn, en fästning eller ett magasin för tyska armén. Följ ryska krigsfångar i spåren, lyssna på en FN-soldats berättelser, ta reda på gengasens betydelse. Det är några av inslagen på Kulturarvsdagen, I krigens spår, den 14 september 2014. I Västergötland finns hela 20 arrangemang att välja på, läs mer här: http://raa.se/aktuellt/vara-evenemang/kulturarvsdagen/arrangemangen/Vastergotland/

- Temat har lockat närmare tvåhundra arrangemang över hela landet, trots att det i år infaller på valdagen. Aktiviteterna genomförs av engagerade hembygdsföreningar, museer, länsstyrelser, stiftelser, organisationer och andra aktörer – många av dem ideella, säger Agneta Gardinge på Riksantikvarieämbetet som är samordnare för Kulturarvsdagen i Sverige.

Arrangemangen är öppna för alla och det kostar inget av delta, utom då ordinarie entréavgift tas ut. De presenteras både landskapsvis och med varsin webbsida med detaljer om de lokala programmen. Nytt för i år är att alla lokala arrangörer har ombetts att ange vilken tillgänglighet som gäller för deras aktivitet. Ett viktigt steg på vägen till att göra kulturarvet tillgängligt för alla.

Pressmeddelande från: Riksantikvarieämbetet