Fredag 5 september 2014

Naturum Hornborgasjön ska byggas om

Nu ska 28 år gamla naturum Hornborgasjön byggas om. För ett år sedan startade Naturvårdsverket en stor satsning för att förbättra besöksmålet Hornborgasjön. Och nu startar en viktig del i den satsningen – ett invändigt nytt naturum till 2015.

Naturum och Trandansen ägs av Naturvårdsverket men förvaltas sedan 2002 av Länsstyrelsen i Västra Götaland. I mars förra året drog ett stort fyraårigt förnyelseprojekt igång vid Hornborgasjön. Syftet är att renovera och uppdatera både naturum och Trandansen. Detta för att förbättra för våra drygt 250 000 årliga besökare.

Under hösten/vintern byggs naturum om invändigt och får en helt ny utställning. Kursen är satt mot nyinvigning i mars 2015 lagom till tranornas ankomst.

Byggentreprenör är Asplunds Bygg i Falköping AB. De kommer att påbörja det omfattande arbetet i september. Nya utställningen byggs av I.DE.I Concepts AB med Leo von Euler som utställningsproducent.

- Vi är taggade till tusen att ta tag i projektet, hälsar Torbjörn Åberg VD på I.DE.I Concepts.

Ombyggnationen kommer resultera i en utställningsal med öppen planlösning och högt i tak, nya toaletter, personalutrymmen och en mer tillgänglighetsanpassad spång ut till naturum.

- Hornborgasjön och dess omgivningar har mycket att erbjuda besökaren. I och med ombyggnationen kan vi bemöta våra besökare på bästa möjliga sätt, säger Anders Bergström, platschef vid Hornborgasjön.

Pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götalands Län