Fredag 5 september 2014


Undersköterskan Katarina Carlsson och enhetschef Maria Ekholm vid akutmottagningen, Skaraborgs Sjukhus Lidköping - Foto: Mikael Sjömark/Bild och Media

Akutmottagningen i Lidköping invigd - ett jättelyft för patienter och personal

Nu har Skaraborgs Sjukhus Lidköping en akutmottagning som är anpassad till modern sjukvård. Förbättringarna betecknas som ett jättelyft för såväl patienter som anställda.

De ny- och ombyggda lokalerna invigdes av Lars Johansson, sjukhusdirektör för Skaraborgs Sjukhus. Han var mycket nöjd med det han såg.
-Jag vet ju att det under åren har varit många turer runt sjukhuset i Lidköping och akuten. Därför är jag mycket glad över att få förmånen att inviga en toppmodern akutmottagning, säger Lars Johansson.

"En väldigt fin miljö"

De forna slitna lokalerna är ett minne blott. Ojämna golv, bullrig miljö och flerbäddssalar har ersatts av utrymmen som bättre tillmötesgår kraven på både patientsäkerhet och integritet.
- Det här är ett jättelyft för såväl patienter som anställda. Vi har fått en väldigt fin miljö att verka i och det märks att förändringarna ger en bättre logistik i arbetet, säger enhetschef Maria Ekholm.

Högre integritet och bättre observation

Undersköterskan Katarina Carlsson fortsätter:
- Integriteten för patienter är bättre med fler enskilda rum. Nu finns också specifika observationsplatser med möjlighet att övervaka patienten. Ett annat exempel på förbättring är den helt nybyggda ambulanshallen som är rymligare och där svårt sjuka patienter som kommer med ambulans kan komma direkt in i akutrummen.
- Så det som nu har byggts om och byggts till är bra för väldigt många, säger Maria Ekholm.

Fakta:

  • Akutmottagningen Skaraborgs Sjukhus Lidköping
  • Kvadratmeteryta: 900.
  • Patientbesök: Drygt 20 000.
  • Personal: 55-60 personer som går mellan mottagningarna och akutmottagningen. Under sommaren används personal även från avdelningarna på sjukhuset.
  • Antal bäddar: 18 stycken, fördelat på 13 ordinarie, med 3 övervakningsplatser och 2 akutrum.
Pressmeddelande från: Skaraborgs Sjukhus