Torsdag 4 september 2014

Susanne i Skara kan bli Sveriges bästa busschaufför!

I år delas Hemmets Journals Stora Pris ut för femte gången. Avsikten är att lyfta fram en yrkesgrupp som inte får så mycket uppmärksamhet i media. I år letar vi efter Sveriges bästa busschaufför, som vinner priset på 50 000 kronor. Drygt 200 busschaufförer från Överkalix i norr till Ystad i söder har blivit nominerade av sina passagerare och Susanne Johansson i Skara tillhör de fem som av en jury utsetts till slutkandidater!

Hemmets Journals Stora Pris delas i år ut för femte gången. Målsättningen med priset är att sätta stråkastarljuset på yrkesgrupper som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar för sitt viktiga arbete. Tidigare år har vi belönat en kassörska, en städare, en ängel i hemtjänsten och en brevbärare. I år har tidningens läsare skickat in drygt 200 förslag på vem som ska utses till Sveriges bästa busschaufför.

– Vi vill lyfta fram vanliga människor, istället för TV-kändisar och kungligheter, säger Hemmets Journals chefredaktör Håkan Ström. Sveriges busschaufförer, som ser till att folk kommer till sina jobb i ur och skur, är en typisk sådan grupp av människor som vi vill ge lite extra uppmärksamhet

Bland de nominerade har en jury valt ut fem kandidater som presenteras i tidningen. I Hemmets Journal nr 37, som kommer ut idag, presenteras den tredje kandidaten, Susanne xxx, 31, i Skara som kör turistbuss för familjeföretaget Bengts Resetjänst. Tidigare har vi presenterat kandidat nr 1 i nummer 35 och nr 2 i numret därpå. Övriga två kandidater presenteras i kommande nummer 38-39. I nr 40 får tidningens läsare rösta fram sin favorit av de fem slutkandidaterna. Rösterna räknas och vinnaren presenteras i Hemmets Journal nr 48, som kommer ut den 20 november.

Susanne Johansson är tredje generationen busschaufför i familjeföretaget Bengts Resetjänst. Hon tog busskörkort direkt som 21-åring, första året man kan ta kortet. Hon ställer alltid upp lite extra för resenärerna, som ofta är gamla, och fungerar även som reseledare på turerna i Sverige och Europa.

Pressmeddelande från: Egmont Publishing