Tisdag 2 september 2014

Dragspels- och folkmusikkväll på Vara Konserthus

Onsdagen den 10 september bjuds det in till en dragspels- och folkmusikkväll på Vara Konserthus. Ett trettiotal musikanter kommer att medverka, bland andra sopransaxofonisten Hanna Wiskari Griffiths, dragspelaren Stefan Wenerklang och Stinsens Dragspelsgille.

Det blir en cafékväll där yngre och äldre lokala musiker spelar tillsammans i allt från solonummer, till duetter på dragspel och saxofon till allspel. Stinsens Dragspelsgille, som har sin bas i Herrljunga, bjuder på låtar från bygden och en och annan slagdänga ur den stora dragspelsrepertoaren. Dragspelaren Stefan Wenerklang kommer att spela med förmågor från Trollhättans kulturskola. Medverkar gör även Hanna Wiskari Griffiths, som är en av konserthusets husmusikanter. Denna kväll kommer hon, med hjälp av sin sopransaxofon, att bjuda på både egna och andras låtar.

- Vi hoppas på att detta blir en kväll där musiken får knyta ihop olika generationer, berättar Torbjörn Möller, producent på Vara Konserthus. Det kommer att ljuda vackert under några gemytliga timmar från Vara Konserthus caféscen.

Dragspels- och folkmusikkvällen är en del av Vara Konserthus satsning på att göra utrymme för den lokala folkmusiken och att göra konserthuset till en naturlig plats för folkmusiken i Västra Götaland.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus