Söndag 31 augusti 2014

Legendi och Ekeroth inför valet

Onsdagen den 3 september har Radio (S) i Radio Kinnekulle förlängd programtid med anledning av att det är sista sändningen före valet.

Programmet sänds som vanligt klockan 9 och 19 men denna gång är Socialdemokraterna i Götenes program drygt en och en halv timme långt.

Peter Legendi är ordförande för Socialdemokraterna i Götene och han pratar om sina känslor så här kort tid före valet, om arbetet i valrörelsen och vad partiet går till val på, bland annat frågan om att det ska serveras gratis frukost i skolan.

(S) i Götene fick vid förra valet ungefär 35% av rösterna, men trots fler röster än valet innan så tappade man ett mandat. Legendis förhoppning är att man minst kan ta tillbaka detta mandat i kommunfullmäktige.

Vidare i programmet blir det en längre personlig intervju med Ida Ekeroth från Mariestad. Hon står som nummer sex på partiets valsedel till riksdagen för Skaraborg. Att bli riksdagsledamot beskriver hon som "min största dröm", hon har länge velat jobba som politiker på fulltid.

Ida är utbildad statsvetare och om hon kommer in i riksdagen så vill hon bland annat jobba för att Skaraborg kan fortsätta att vara en levande landsbygd med möjlighet till jobb och utbildning.

Programledare är Fredrik Larsson