Måndag 4 augusti 2014

VARNING! på lördag kommer Bosse's Bandits till Falkängen

Dom musikaliska "Banditerna", "Bosse's Bandits" kommer tillbaka! Lördagen den 9 augusti 2014 klockan 16.00 blir det en återförening av en orkester som gästade Hällekis år 1994, 1997 och 2002, och som sedan dess har drömt om att få återse detta sköna området.

En absolut informell konsert framföres på Falkängens Hantverksby, inträdet är gratis, och bandet ger absolut ingen garanti emot "spel-fel" i denna årliga "övning".

Hällekisbon Eje Thörn med fru Barbro och familj samlar sina vänner i denna musikaliska grupp den 8-10 augusti för några dagars umgänge och spelövningar.

Gruppen bildades 1985 av nordbor som jobbade i Tanzania, där man oftast var tvungen att hitta på något för egen underhållning. Instrumenten kunde då vara allt ifrån munspel till dragspel, via blåsinstrument, elgitarr, piano, allt som kunde ge ljud. Bandet spelar "gladjazz" och populära dansmelodier.

Flera av medlemmarna har endast träffats vid dessa årliga sammanträden i Norden, (några hade lämnat Tanzania när andra kom dit), och de flesta är fullblods amatörer. Årets sammankomst blir nog den 20:e under dom senaste 26 åren.

Flera medlemmar bor eller har tidigare bodd i Finland, Sverige, Danmark, Norge, Schweiz, USA, Zambia, Tanzania, Kina, Syd Korea, Bosnia och Moçambique.

Av medlemmarna har 16 stycken klarat av att ta sig till träffen i Hällekis, många med familj, föräldrar, barn eller barnbarn, och den totala gruppen med familj etc. blir i storleken ca. 35 personer.

Huvudsaken är inte att det finns publik men att dom möts och har det skoj, men det är alltid trevlig med en informell konsert. Som bandet uttalar: "Vi övar regelbundet: 1 gång per år!!!"

Hjärtligt välkomna att lyssna på denna övning ……… !!!

/Willy (The Wonder) Lundgren