Torsdag 31 juli 2014

Tysk sommargäst i Holmestad bjuder på äkta Wienermusik i Skaraträdgård

Ett äkta Wienerprogram, med sånger, visor och musik från Anno dazumal i svensk miljö. Ja det är vad som sker i Skara, söndagen den 10 augusti på eftermiddagen, i Veterinärhistoriska museets trädgård, invid Kråks.

Frank Senftleben, från München, sjunger och spelar dragspel. Han har ett torp i Holmestad, som han besöker varje sommar, tillsammans med sin hustru Maria, bördig från Lidköping. Han har gett programmet i München, och när han träffade grannen Leif Olsson föddes planerna att även ge Skaraborgarna möjlighet att höra sångerna.

Frank Senftleben, som f ö talar svenska, och Maria, leder den tysk-svenska föreningen i München med över 300 medlemmar. För tre år sedan bjöd föreningen in Leif Olsson att läsa Tranströmers dikter i en stor kyrka där. Tysk-svenska föreningen är mycket livaktig med Frank som ordförande, och de ger ut en egen tidning med nyheter från Sverige och München.

Wienerprogrammet, med klassiska pärlor , operettsånger och kärleksvisor, är en hyllning till Wien och livsglädjen, Det sjungs på tysk-österrikiska, och presenteras av Leif Olsson Det blir även allsång och kaffe.