Lördag 26 juli 2014

Loppis och auktion på Hellehof

Idag mitt i högsommarvärmen var det dags för Hällekis IF:s årliga sommarauktion och loppis på idrottsplatsen Hellehof i Hällekis, och även om temperaturen låg runt 30 grader så blev det en välbesökt tillställning.

Loppmarknadsborden dignade av föremål, här fanns säkert något för var och en, det gällde bara att hitta vad man sökte och sen hinna först fram när avspärrningsbanden bröts klockan ett och alla rusade fram för att norpa åt sig det man spanat in.

Det var även en rykande åtgång på försäljningen av korv och hamburgare då HIF visade sin solidaritet med Hällekis Musikkår, som står på "bar backe" efter branden i Folkets Hus, genom att skänka överskottet för korv- och hamburgerförsäljningen till musikkåren. En mycket fin gest av föreningen ansåg musikkåren som för övrigt fått in ca 12 000 kr från privatpersoner och insamlingar sen branden. Men mycket mer pengar kommer att behövas innan kåren blir spelbar igen, bara det uppbrunna notarkivet värderades till över 400 000 kr.


Auktionen började klockan två och som vanligt fanns det mängder av saker att auktionera ut som folk i bygden skänkt under året. Mycket möbler, cyklar, prydnadsföremål, tavlor, skrivare, grammofoner, radioapparater, träningsredskap, skidor och oändligt mycket mer.

Det blev riktigt varmt på idrottsplatsen mitt på dagen så försäljning av glass och dricka verkade vara konstant, folk sökte gärna till de få skuggiga platser som fanns för att få en stunds svalka i sommarhettan.Hällekis IF:s årliga sommarauktion brukar ge en bra slant som förstärkning till föreningens kassa.