Torsdag 24 juli 2014

Goodbye Girls på Hjelmsäters Egendom

Musik på slott och herresäten bjuder in till konsert med ”Goodbye Girls”. Denna afton får du lyssna till en härlig mix av allt från folkmusik till bluegrass, en nischad konsert när den är som bäst.

Samarbetet med konsertserien Musik på Slott och Herresäten påbörjades för mer än tio år sedan. 2014 är det kommunerna Skara, Lidköping och Götene tillsammans med ABF och Kultur i Väst som satt ihop programmet. I år är det hela elva konserter som alla anordnas i unika miljöer bland slott och herrgårdar i kommunerna. Detta blir den sjätte konserten för i år och nu är det dags för ”Goodbye Girls” att ta plats på scen.

The goodbye girls är fyra skickliga unga musiker som med stor spelglädje ger liv åt rootsmusikens traditioner, och för vidare den till nästa generations lyssnare. Lena Jonsson är riksspelmannen från Hälsingland som mitt i frilanslivet tog steget över Atlanten för att plugga ett år på Berklee College of Music i Boston. Nu har hon samlat gräddan av unga rootsmusiker i Nordamerika, för att åka på sommarturné.

Tillsammans med Molly Tuttle, Allison de Groot och Brittany Karlson bjuder hon den svenska publiken på en mix av bluegrass, amerikansk old time, egna kompositioner och folkmusik från Kanada och Sverige.

Konserten hålls på Hjelmsäter som har anor från 1300-talet. Magasinet från 1590 är den äldsta bevarade byggnaden. I flyglarna har funnits mejeri, stall, ladugård, bryggeri och bostäder, där är det idag Vävbod och festlokal. Gårdens främsta inriktning är idag spannmåls och skogs produktion.

Biljetter går att finna på www.musikpaslott.se

Tid och plats:
Konserten sker söndagen 27 juli 19.00
Hjelmsäters egendom, 533 94 Hällekis
Konserten hålls i magasinet

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun