Onsdag 23 juli 2014

Fria Tyglar underhöll på Falkängen

På onsdagskvällen anordnades den fjärde i raden av Sommarmusik på Falkängen, denna kväll gästades man av gruppen Fria Tyglar från Tjörn. Publiken som uppgick till ca 200 personer samlades i skuggan under björkarna bakom kaffestugan på Falkängen, där gavs lite svalka i den heta sommarkvällen.

Denna trio av saltstänkta herrar från Bohuslän består av Jonny Andersson, Peo Högman och Anders Åsefeldt, alla tre är födda i slutet av 40-talet. Man är noga med att välja låtar som berör publiken och spelar gärna melodier av Ola Magnell, Cornelis Vreeswijk, Olle Adolphson, Anders Wällhed, Evert Taube med flera.Hällekis Musikkårs ordförande, Christer Johansson, inledde och berättade lite om den katastrofala branden som förstörde samhällets Folkets Hus och även musikkårens notarkiv, instrument, historiska dokument, ja i stort sett allt som musikkåren ägde. Nu får man försöka göra en nystart och denna kväll initierade han en stödinsamling för en återuppbyggnad av Musikkåren, och kvällens publik verkade mycket givmilda.

Känner du att du vill skänka pengar till Hällekis musikkårs verksamhet efter branden; vänligen använd dig av bankgironr 5861-7671. Varenda gåva är värdefull!