Fredag 11 juli 2014

Skaraborg satsar på måltidsturism och lyfter kräftan som reseanledning

En helt ny portalsida med kräftupplevelser i Skaraborg har tagits fram inför den stundande mathögtiden då kräftan står i centrum. Genom en kampanj i sociala medier kommer kräftan att marknadsföras för att locka måltidsturister till Skaraborg.

I Skaraborg finns det rikligt med kräftor i sjöar och vattendrag. Detta ska tas tillvara på inom satsningen på måltidsturism i Skaraborg och ett nätverk av företag som vill satsa och utveckla kräftan som reseanledning har bildats. Det är totalt 8 företag i kommunerna Karlsborg, Hjo, Tidaholm, Mariestad och Skövde som tillsammans erbjuder olika typer av kräftupplevelser. Den tematiska utvecklingen av kräftan startar i år och kommer att utvecklas än mer inför 2015.

- I Skövde är det Knistad Herrgård som ingår i satsningen på kräfta i Skaraborg och de erbjuder kräftpaket ”all inclusive” där allt du kan tänka dig ingår, med kräftfiske, kräftskiva, övernattning med mera. Självklart är fler företag välkomna att vara med i arbetet inför 2015, säger Mats Olsson, VD på Next Skövde.

Redan i år erbjuder Skaraborg kräftupplevelser med en stor spännvidd. Här erbjuds arrende av kräftvatten, guidade kräftfisketurer, kräftskivor, kräftpaket ”all inclusive” och evenemang på tema kräfta. Alla kräftupplevelser finns nu samlade på en portalsida som hittas på www.skaraborg.nu Den gemensamma satsningen på marknadsföring 2014 bygger huvudsakligen på sociala medier. Företagens och de lokala- och regionala turistorganisationerna kommer att marknadsföra Skaraborgs kräftupplevelser genom de mediekanaler de administrerar inom Facebook, Instagram och Twitter.

- Maten som reseanledning växer sig allt starkare. Skaraborg är Västsveriges skafferi med enorma möjligheter att skapa reseanledningar där maten står i centrum och kräftan är en turistisk produkt vi vill satsa på, säger Gunilla Davidsson affärsutvecklare inom måltidsturism i Skaraborg.

Pressmeddelande från: Upplev Skövde