Tisdag 1 juli 2014

Lovisa Lindkvist på Stola Herrgård

Musik på slott och herresäten bjuder in till konsert med Lovisa Lindkvist. Hon har varit förband åt Dionne Warwick och sjungit med Nils Landgren och Jan Allan, denna kväll kommer hon bjuda på en afton fylld med jazz.

Samarbetet med konsertserien Musik på Slott och Herresäten påbörjades för mer än tio år sedan. 2014 är det kommunerna Skara, Lidköping och Götene tillsammans med ABF och Kultur i Väst som satt ihop programmet. I år är det hela elva konserter som alla anordnas i unika miljöer bland slott och herrgårdar i kommunerna. Den andra konserten för sommaren hålls i Lidköping där Lovisa Lindkvist bjuder på en skön afton.

Lovisa är en svensk sångerska och Monica Zetterlund-stipendiat. Hon har bland annat sjungit på Eliasson Award Dinner i Los Angeles. I kvällens konsert hyllar hon framför allt Alice Babs, ackompanjerad av pianisten Bengt Lindkvist och Olle Steinholtz på bas. Lovisa Lindkvist sjunger jazz med en sällsynt självklarhet.

- Lovisa sjunger jazz med en självklarhet man sällan hör. Enligt mig är hon en av de största talangerna i landet. /Jan Lundgren, pianist

Konserten hålls på Stola Herrgård som har anor från medeltiden, men den nuvarande byggnaden är uppförd 1713-19 av Claes Ekeblad den äldre vars släkt ägde gården under nära 300 år. 1746 planterade Carl von Linné den stora eken framför entrétrappan.

Pressmeddelande från: Musik på slott och herresäten