Fredag 20 juni 2014

Soligt midsommarfirande på Falkängen

Midsommarafton i Hällekis bjöd på soligt och fint sommarväder och omkring fyrahundra personer hade sökt sig till Falkängen för att fira med dans kring midsommarstången.

Den eminente dans- och lekledaren Henry Henriksen satte full fart på tillställningen och de dragspelande "Kinnevikarna" Torben och Christer drog för fullt i bälgarna för att hålla stämningen på topp med de traditionella midsommarvisorna.

Både ung som gammal svängde runt i ringdanserna kring stången och de som inte kände för detta passade på att koppla av med en fika eller förevigade barn, vänner och bekanta med mobiltelefoner och kameror.

Även Evert Ljusberg är nu mer ett traditionellt inslag i midsommarfirandet på Falkängen, han underhöll publiken i vanlig ordning med dråpliga berättelser och musik som lockade till skratt och applåder.Kanske borde midsommarafton ha varit Sveriges nationaldag istället för 6 juni, för knappast finns det väl något mer svenskt än just midsommar. Då hade nog nationaldagsfirandet antagit betydligt större proportioner än det gör idag.