Fredag 13 juni 2014

Skaraborg i gemensam satsning med fokus på outdoorturism

Satsar på fiske och gemensam utbildning av turistbyråpersonal

Kunskapen om fisketurismen i Skaraborg kommer att öka bland turistbyråernas frontpersonal efter tisdagens möte på Hökensås Camping och Stugby. Syftet med den gemensamma kvällen är att informera all frontpersonal om fiskemöjligheter i hela Skaraborg. Informationskvällen genomförs tisdagen den 17 juni på Hökensås Camping och Stugby i Tidaholms kommun.

Målet inom Skaraborg är att den turistekonomiska omsättningen ska landa på cirka 4 miljarder kronor år 2020 och att Skaraborg då ska vara en av Sveriges nya, exportmogna destinationer. Som ett led arbetar Skaraborgs kommuner gemensamt för att stärka reseanledningarna till regionen. Naturen och outdoorturismen är en viktig del och Destination Skaraborg bjuder nu in till en gemensam informationskväll för att öka kunskapen om fisketurismen i området. Samtliga av Skaraborgs alla turistbyråer är inbjudna. Under kvällen kommer även deltagarna att få prova på fiske vid Bastasjön under ledning av Mårten Fredriksson från Hökensås Sportfiske.

Informationskvällen, som riktar sig till frontpersonal vid turistbyråerna, anordnas av representanter från turistbyråerna i Tidaholm och Hjo tillsammans med Mårten Fredriksson Hökensås Sportfiske, John Zafaradl som representerar Leader Skaraborg med inriktning på fisketurism, Ove Johansson som driver Charterfiske, Fredrik Fredén Predatorguide samt Hans-Göran Hansson som står bakom Öringssafari i Hjo.

Pressmeddelande från: Hjo kommun