Tisdag 10 juni 2014

Jula öppnar i Trollhättan

Julas snabba expansion fortsätter. Nu öppnar varuhus 72. Det sker den 12 juni när Jula slår upp portarna på Överby köpcenter i Trollhättan.

- 2014 är ett spännande år för Jula med många nyöppningar. Överby köpcenter är en av Trestadsregionens starkaste handelsplatser och vi har under lång tid sökt efter ett bra läge. Nu känns det verkligen som att vi hittat rätt, säger Karl-Johan Blank, koncernchef och huvudägare.

Handelsplatsen Överby har ett stort upptagningsområde och lockar kunder både från Dalsland och Skaraborg. Fastighetsbolaget G & K Blanks Fastigheter AB, med Karl-Johan Blank som huvudägare, köpte förra året fastigheten där Jula nu etableras. Omfattande renoveringar och modifieringar har gjorts för att få allt i ordning till invigningen.

- Vi har skaffat oss det bästa läget på handelsområdet med en fastighet som ligger centralt omgivet av många starka aktörer. Med etableringen täcker vi också upp en tidigare vit fläck på Julakartan mellan våra varuhus i Skara och Uddevalla. Det är en region med både skog och vatten. Här finns många Julakunder och vi har grejorna för bil- och båtfolket, för villaägarna och skogsägarna, säger Karl-Johan Blank.

Under året planerar Jula att öppna 12-14 nya enheter.

- Vi fortsätter nu vår kraftiga expansion med ett varuhus som har mycket goda förutsättningar. Överby är ett starkt köpcentra som ligger i ett stort upptagningsområde där vi vet att Jula efterlängtat. Vi tror stenhårt på att Jula i Trollhättan kommer att bli ett mycket framgångsrikt varuhus, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Julas varuhus i Trollhättan är 3000 kvadratmeter stort och totalt rekryteras cirka 25 nya Julamedarbetare.

- Jula är en känd aktör och med etableringen i Trollhättan täcker vi in hela Trestadsregionen på ett mycket bra sätt. Hittills i år har vi öppnat fyra nya varuhus, Trollhättan blir nummer fem. Andra halvan av året ser vi fram mot ytterligare minst sju nyöppningar med Sarpsborg i Norge och Karlskrona i Sverige närmast i tiden, säger Joachim Frykberg.

Pressmeddelande från: Jula AB