Onsdag 4 juni 2014

Friluftsfrämjandet lanserar ny logotyp och grafisk profil

Friluftsfrämjandet, en av Sveriges största och äldsta ideella organisationer, står inför ett viktigt förändringsarbete. Med stor framtidstro och under en ny logga har Friluftsfrämjandet inlett ett moderniseringsarbete som ska säkra ett aktivt friluftsliv även i framtiden.

Den nya logotypen markerar inte slutet på en era – tvärtom. Själva begreppet folkrörelse tyder på rörelse, framåt. Något som Friluftsfrämjandet gör då de rör sig mot framtida utmaningar för, inte bara den egna organisationen, utan för alla ideella organisationer. Nya former av engagemang, kräver nya sätta att arbeta och en ny grafisk form för Friluftsfrämjandet.

– En viktig del i detta är att våga tänka nytt. Att våga använda oss av verktyg från näringslivet för att bli effektivare i vårt sätt att arbeta. Det handlar inte om att förlora vårt ideella arv. Tvärtom. Genom att arbeta effektivare kan vi lägga mer tid på det vi älskar mest och kan bäst – att skapa mer friluftsliv för fler människor, säger Sara Revell Ford, Generalsekreterare Friluftsfrämjandet.

I den nya logotypen känns skidåkaren igen, och påminner oss om arvet från 1892. Loggan är en renodlad och uppdaterad version av tidigare logotyper. En modern variant av en klassisk svensk logotyp med hög igenkänningsfaktor som behåller känslan av en stark och aktiv livsstil samtidigt som den skidar in i framtiden.

– På många sätt är vårt förändringsarbete lite som vår nya logotyp. En evolution av något tidlöst som vi genomför trygga i vår förvissning att vi är och förblir relevanta i det svenska samhället. Igår, idag och för framtida generationer, säger Sara Revell Ford.

Friluftsfrämjandet erbjuder Sveriges största utbud av friluftsaktiviteter. Sedan 1892 har organisationen guidat människor till små och stora äventyr. Friluftsfrämjandet vill att så många som möjligt ska upptäcka vår fantastiska natur, kunna dela glädjen med friluftslivet med andra, utvecklas utan prestationskrav och vistas i naturen under trygga former. Vi har aktiviteter för alla åldrar och årstider runt om i hela landet.


Pressmeddelande från: Friluftsfrämjandet