Tisdag 3 juni 2014

Börja fiska!

Börja fiska erbjuder barn upp till 16 år lån av fiskeutrustning och massor med fisketips. Bakom satsningen står Abu Garcia, Sportfiskarna, Unga Sportfiskare och sportfiskebutiker i hela landet.

Paketet ger en ung fiskare goda möjligheter att på egen hand, eller med lite hjälp av en vuxen, prova på att sportfiska i sommar. Förutsättningarna är fantastiska. I Sverige finns över 90 000 sjöar, många stora och små vattendrag och en flera hundra mil lång kuststräcka.

- Ett väckt fiskeintresse hos ett barn ger ofta ett livslångt intresse för naturen och miljön, det är en av våra viktigaste uppgifter att väcka det intresset, säger Stefan Nyström, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Förutom gratis lån av fiskeutrustning i fiskebutiker över hela landet får deltagarna även en fisketidning med tips och trix, gratis medlemskap i Unga Sportfiskares Förbund och en fiskefilm.

Varje år fiskar 1,5-2 miljoner svenskar, vilket gör fiske till en av våra största fritidssysselsättningar. Av utövarna är cirka en halv miljon barn. Det svenska fiskeredskapsföretaget Abu Garcia vill med projektet ge ännu fler ungdomar möjlighet att börja fiska.

- Sportfiske är kul, spännande och avkopplande på en och samma gång. Passa på att Börja fiska, säger Olle Lidesjö försäljningschef på Abu Garcia.

Ta med dina föräldrar till en fiskebutik för att låna utrustningen, sen kan du fiska varje dag på sommarlovet!

Under hela sommaren erbjuds barn och ungdomar upp till 16 år:

  • Lån av ett haspelset eller en inkapslad spinnutrustning från Abu Garcia
  • Gratis medlemskap i Unga Sportfiskares Förbund med olycksfallsförsäkring
  • Fisketidning med tips, trix och även intervju med Markoolio om hans fiske
  • 32-sidig fiskehandbok
  • Sportfiskarnas film ”Fiska! Fiska! Fiska!” om grunderna i sportfiske
För att utnyttja erbjudandet lämnar man 200 kronor i deposition och undertecknar ett låneavtal tillsammans med målsman. Lista över alla butiker där man kan låna fiskeutrustning finns på;

www.sportfiskarna.se/borjafiska

Pressmeddelande från: Sportfiskarna