Tisdag 27 maj 2014

Stort intresse för nostalgiresa längst Retrovägen

Under helgen invigdes den första etappen av Sveriges första nostalgiväg, Retrovägen. Mängder av festligheter och nostalgitrippar stod mötte dem som tog en tur på Retrovägen.

Retrovägen är en 75 km lång vägsträcka kantad av caféer, muséer, secondhand-butiker och vandrarhem, som alla för tankarna tillbaka till 1950- till 70-talen. Under invigningen var det öppet hus på de platser som ingår i besöksmålet Retrovägen.

– Genom Retrovägen vill vi öka kännedomen om vad landsbygden utanför storstaden Göteborg har att erbjuda, säger Maria Albinsson som är projektledare för Retrovägen Göteborg-Nossebro.

Många tog under helgen tillfället i akt och gav sig ut längs vägen och en hel del veteranbilar kunde skådas utanför Retrovägens caféer och muséer vilket ytterligare förstärkte retrokänslan.

Retrohårstyling och Little Gerhard

Flera aktiviteter stod på programmet under lördagens invigning. I Stora Mellby i den norra delen av Alingsås kommun var hela fyra platser representerade och Stora Mellby Eko-lanthandel och café passade även på att ställa till med retrofest. På Brobacka Kaffestuga i Alingsås erbjöds retrohårstyling à la 50-talet. Sjöviksgården i Sjövik hade rocklegenden Little Gerhard på besök.

Besöksmålet Retrovägen byggs upp genom ett projekt som ägs av Essunga kommun och som finansieras/stödjs av Alingsås kommun, Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, Västarvet, Västsvenska Turistrådet, Trafikverket, EU via LEADER Göteborgs insjörike, samt övriga deltagande kommuner. I år går sträckan från Göteborg till Nossebro, medan nästa år kommer Retrovägen fortsätta vidare genom Skaraborg, ända upp till Töreboda.

Öppet hus sista onsdagen i månaden

För den som ännu inte hunnit besöka Retrovägen finns ytterligare möjligheter till detta, då det arrangeras öppet hus längs vägen sista onsdagen i månaden under hela sommaren. Kontakta Alingsås Turistbyrå för mer information.

Pressmeddelande från: Alingsås kommun