Fredag 23 maj 2014

Lokal ELON-handlare storsatsar i Framnäs köpcentrum

I attraktiva lokaler i Framnäs köpcentrum öppnar Anette Fransson ,vd och ägare, sin butik fredagen den 23 maj. Den nya ELON-butiken i Lidköping har en klassisk företagshistoria bakom sig, berättar Anette:
”Grunden till vår butik kom samtidigt som elen kom till stan, för 106 år sedan. Då grundades Lidköpings El & Gasverk där min far så småningom började jobba. 1983 övertog föräldrarna butiken och sen tio år äger och driver jag butiken som nu byter läge och flyttar in i Framnäs köpcentrum.”Den nya butiken i Lidköping är med sina 550 kvm nästan dubbelt så stor som den tidigare och ligger i ett butiksläge med bra kundflöde. ELON kommer framöver att hittas vägg i vägg med bland annat Ica, Willys, Babyproffsen och Dressman.
”Vi tror verkligen på vår nya butik och på dess läge”, säger Anette. ”Det känns fantastiskt att öppna butiken i ett riktigt bra shoppingområde där vi har grannar som ger draghjälp åt varandra.”

Anette Fransson med personal kommer att ge sina kunder utökad tillgänglighet bland annat genom att börja ha söndagsöppet. Butikens tyngdpunkt ligger i sortimentet vitvaror och belysning. De senaste åren har efterfrågan på inrednings- och ljussättningshjälp ökat och det är något som Anette Fransson har tagit fasta på.
”Vitvaror är tyngden i vår försäljning, men med ljussättning och inredningshjälp kan vi erbjuda en helhetslösning”, menar Anette. ”Vi har inredare i vår personal som ofta kan få kunderna att tänka nytt. För att få en inspirerande miljö i vår butik är alla inbyggnadsprodukter placerade i inredning från ett lokalt kökssnickeri.”

Tillgängligheten ökas även för Lidköpings ”proffskunder”. ELON i Lidköping öppnar sin Proffsbutik, en butik i butiken med generösa öppettider. Här kan kunder från fastighetsägare och kommun enkelt nå fördelaktiga priser på tider som passar dem.

ELON i Lidköping nyanställer en person i samband med flytten och är numera sex anställda.

Pressmeddelande från: ELON