Onsdag 21 maj 2014

Öppet hus med Leifs Teater i Holmestad

Teatergruppen Leifs Teater bjuder på öppet hus i Holmestad Bygdegård, måndag kväll, den 26 maj. Då visas korta scener ur pjäser, monologer, dikter, samt improvisationsövningar och publiken får även vara med om teatersport.

Leifs Teater började i våras som en kurs i teater i Vuxenskolans regi, med syfte att så småningom sätta upp en teaterpjäs eller ett historiskt spel. Det är Leif Olsson som leder verksamheten, med ett femtontal deltagare från Götene, Holmestad, Skövde, Vara, Mariestad och Kinnekulle.

Leif Olsson, lärare, dramatiker och regissör och tidigare rektor på Skara. Skolscen har undervisat i teater och satt upp pjäser både i Sverige och utomlands. Mest bekanta i våra nejder är kanske En Midsommarnattsdröm som spelades på Munkängarna, och hans tre historiska spel på KInnekulle.Han är mycket nöjd med sin nya grupp och säger: "Det är så skönt att få arbeta med så hängivna och talangfulla människor på hemmaplan. Vilken uppgift jag än ger dem hugger de tag i med energi och fantasi. Deras uppspel av scener, och deras improvisationer imponerar, och jag vill gärna visa upp lite av hur vi arbetar innan vi gör uppehåll för sommaren. Vi arbetar både med stor dramatik, som t ex Shakespeare, och med modernare pjäser och rena komedier. Så det blir många tillfällen till både skratt och eftertanke. Diktläsning har också sin givna plats och arbete till musik. Det finns många bra sångare i gruppen."

Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar teaterkursen som är öppen för alla. Det finns plats för ännu fler intresserade påpekar Leif Olsson, som just nu fördelar roller till en större pjäs.