Måndag 19 maj 2014

Peab satsar på nytt bokoncept i Skövde

Gårdshem är arbetsnamnet på det nya bokoncept för bostadsrätter som Peab är på väg att etablera i Skövde. Sammanlagt kommer 26 lägenheter fördelade på fem huskroppar med gemensam innergård att byggas. Byggstart planeras till sista kvartalet av 2014 och inflyttning drygt ett år senare.

Byggföretaget Peab är aktiva i Skövde. Uppförandet av höghuset Brf Överstelöjtnanten i centrala Skövde pågår för fullt och nu ligger företaget i startgroparna för att lansera det nya bokonceptet Gårdshem.

– Ännu så länge är namnet Gårdshem ett arbetsnamn. Men det som kännetecknar Gårdshem och Brf Basilikan är småskaliga bostadshus i två våningsplan och med en attraktiv prisbild för en bred målgrupp. Barnfamiljer med vanliga inkomster men även singelhushåll och äldre tror vi är intresserade av hustypen och prisnivån, säger Emelia Antonsson, projektutvecklare på Peab.

Brf Basilikan byggs mellan Kryddvägen och Basilikavägen i området Kvarnsjön, bara ett stenkast från Aspö gård.– Området ligger i en del av Skövde som kommer att växa de närmaste åren. Kombinationen av närhet till naturen och bra kommunikationer till centrala Skövde är attraktiv för många hushåll, säger Andreas Agerborn som är mäklare på Svensk Fastighetsförmedling och fortsätter:

– Det som är speciellt intressant med detta projekt är den nya hustypen som förenar småskalighet med uteplats eller stora balkonger. Det skapar en egen karaktär med gemensamma ytor för att umgås på ett enkelt sätt med sina grannar.

– Prisutvecklingen i Skövde är stabil både för bostadsrätter och småhus. Det finns idag inga tecken på att den trenden kommer att brytas, snarare tvärtom, det gäller inte minst intresset för bostadsrätter.

För Peab blir Brf Basilikan det andra projektet i landet som utgör det kommande bokonceptet Gårdshem.

– Först ut var Björlanda Brygga i Torslanda utanför Göteborg med 38 lägenheter som sålde slut snabbt. Det är uppbenbart att det finns ett stort intresse för mindre bostadsrätter i en attraktiv miljö och till ett överkomligt pris.

– Nu ser vi fram mot säljstarten i Skövde den 22 maj, säger Emelia Antonsson.

Fakta Brf Basilikan

  • Byggbolag: Peab
  • Arkitekt: Forum Arkitekter
  • Antal lägenheter: 26 st i tvåvåningshus
  • Storlek: 2–4 rok, 54–81 kvm
  • Priser: 898 000 – 1 660 000 kr, månadsavgifter 2 803 – 4 051 kr
Pressmeddelande från: PEAB