Fredag 16 maj 2014

Folkmusikfrossa på Vara Konserthus

Söndagen den 25 maj blir det en heldag med folkmusik på Vara Konserthus. Dagen går under namnet Folkmusikfrossa och riktar sig till nyfikna musikälskare och inbitna entusiaster i alla åldrar. På programmet står kurser, jam och konserter.

Folkmusikfrossan är en del av saxofonisten Hanna Wiskari Griffiths residensskap på Vara Konserthus och även ett led i att göra konserthuset till en naturlig plats för folkmusiken i Västra Götaland.

- Vi på konserthuset vill skapa konstnärligt intressanta projekt inom folkmusiken samt göra utrymme för den lokala folkmusiken som berättar om bygderna kring Vara, berättar Henrik Lillsjö, produktionschef på Vara Konserthus.

Under Folkmusikfrossan erbjuds det en rad olika kurser i bland annat fiol, blås, slagverk, sång och musiklek.

- Kurserna kräver ingen speciell anmälan utan man behöver bara köpa en biljett till dagen. Biljetterna kan köpas via Vara Konserthus biljettkassa, berättar Emma Johansson, processledare på Hitta folkmusiken och projektledare för Folkmusikfrossan.

På kvällen ges det två olika konserter. Bland annat uppträder den hyllade folkmusikgruppen NID, en grupp där konserthusets residensartist Hanna Wiskari Griffiths ingår. Dessutom ger Västra låtverkstan en konsert full av spelglädje och energi.

Folkmusikfrossan är ett leaderprojekt och arrangemanget är ett samarbete mellan Hitta folkmusiken, Studieförbundet Vuxenskolan och Vara Konserthus.

- Vi hoppas på ett konserthus fyllt av myller och musik, med både nya nyfikna och redan inbitna folkmusikälskare, säger Ebba Jacobsson från Hitta folkmusiken.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus