Fredag 16 maj 2014

Vårvandring på Högkullen

Ordförande Gill Bengtsson från Kinnekulle Hembygdsföreningen bjuder in alla intresserade till vårens första vandring på Kinnekulle. Starten utgår från parkeringen vid Dimbo (uppfarten till Utsiktstornet) på onsdag kväll kl. 18.00. Vandringen beräknas vara drygt 4 km i kuperad terräng . I vacker natur sker vandringen förbi Kullatorp (f.d. Kaffestugan), mot Stora Salen, genom Sprängestan och vidare till Utsiktstornet. De som bedömer att vandringen blir i tuffaste laget kan välja att gå eller samåka direkt till Utsiktstornet och möta upp vandrarna där.

Under vandringen kommer det att berättas "skrönor och berättelser" från Högkullen. Som tidigare vill Gill att de som deltar under kvällen delar med sig av information och berättelser från Högkullen.


Klyftamo OK sköter Utsiktstornet, kommer att öppna tornet extra denna kväll. De som önskar kan passa att njuta över den vidsträckta utsikten och även köpa kaffe med bulle till en ringa kostnad, eller njuta av sin egen kaffekorg.

Till kvällen planeras som alltid vackert väder och att alla som önskar tar chansen till en vacker kvällspromenad tillsammans med nya och gamla bekanta.

Bild: Freddie Wendin - Text: Lena Brodin