Måndag 12 maj 2014

I augusti blir det SM i Köring på Skogsborg i Götene

SM i Körning 2014 13 - 17 augusti på Skogsborg, Götene

Körning är inom ridsport en disciplin som går ut på att man skall köra en, två eller fyra hästar. Själv sitter man i en vagn. I tävlingskörningar indelas ekipagen dels efter hur många hästar som ingår - enbet, par eller fyrspann -, dels efter storlek där hästar och ponnyer tävlar i skilda klasser. En körtävling består av tre olika delmoment: dressyr, maraton och precision, allt till för att testa kuskens skicklighet och hästarnas mångsidighet och styrka.

Senast SM gick i Skaraborg var 1984. Sedan dess har det varit många stora tävlingar i Skaraborg dock inte SM. Men nu är det alltså dax för Skaraborg att arrangera ett SM i körning. Den här gången är det Bergs Hästklubbs köranläggning på Gården Skogsborg, strax utanför Götene som står som värdar och arrangör av den prestigefyllda tävlingen.

Det förväntas komma ca 70 ekipage och ett av de mer namnkunniga är Tomas Eriksson som kommer med sitt 4-spann. Tomas som är en internationellt känd kusk och även en ofta sedd gästkusk på stora arrangemang som t.ex. Stockholm Horse Show.

Pressmeddelande från: Bergs Hästklubb