Fredag 9 maj 2014

Göta kanal har öppnat för säsongen

Nu har hela Göta kanal öppnat för säsongen. Även sträckan Mem-Norsholm, som drabbades av ett jordskred tidigare i vår, är nu öppen från den 9 maj. Miljonutbyggnad i Borensbergs gästhamn, vandring längs kanalen, upplevelser för barnfamiljer och Göta kanalappen på fler språk är några av nyheterna längs Göta kanal i sommar.

En av sommarens största nyheter längs Göta kanal, är den stora utbyggnaden i gästhamnen i Borensberg. Göta kanalbolag satsar 15 miljoner kronor på att omvandla ett vackert gammalt magasin till en toppmodern gästhamnsservice samt café, butik och turistbyrå. I anslutning anläggs även en ställplats för husbilar. I mitten av juni står den nya anläggningen klar.

– Den här stora satsningen gynnar inte bara våra båtturister, utan även den stora mängden besökare som kommer till Göta kanal på annat sätt, för att uppleva vår unika kanalmiljö, säger Anders Donlau, VD på AB Göta kanalbolag. Och den gruppen av besökare har haft en fantastisk utveckling under de senare åren.

– Det är därför extra roligt att i år kunna lansera Göta kanal som vandringsled, som en av årets nyheter. Ett antal vandringsupplevelser finns nu att välja på, även för den internationella marknaden.
– Något som kanske inte är så känt, är att Göta kanal också har mycket att erbjuda barnfamiljer, säger Anders Donlau, och för att råda bot på det har vi samlat tips på familjeupplevelser på, så det blir lättare att planera en trevlig semester med barnen vid kanalen, säger Anders Donlau.

Till säsongen utkommer Göta kanalappen på engelska och tyska. Appen är redan inarbetad för svenska båtgäster och innehåller information, som är praktisk under en kanalfärd: gästhamnar, service, mat, slussar och broar, passagerarbåtarnas positition, m m.
– Cirka 30 procent av våra fritidsbåtar på Göta kanal är utländska, och nu får de också möjlighet till förbättrad information under sin Göta kanalresa, avslutar Anders Donlau.

På Göta kanal kan man resa med världens äldsta fartyg med övernattningsmöjlighet som fortfarande är i drift, kanalfartyget M/S Juno, som i år firar 140 år. M/S Juno är först ut, den 31 maj, med de klassiska kryssningarna mellan Göteborg och Stockholm.

Öppettider: Göta kanal är öppen 5 maj-28 september 2014.

Pressmeddelande från: AB Göta kanalbolag