Fredag 9 maj 2014

Vårrundan Kinnekulle 2014 – en stor succé

Tolfte upplagan av Vårrundan Kinnekulle blev en stor succé. Ökningen i år beräknas till mellan 2000-4000 personer, jämfört med förra året. Många aktörer har under helgen haft rekordmånga besökare.

För tolfte året genomfördes Vårrundan Kinnekulle 3-4 maj. I år var det 95 aktörer som öppnade upp sina verksamheter för besökarna. Uppskattningsvis kom det mellan 18 000 – 20 000 besökare i jämförelse med förra årets 16 000 besökare. Det är ett rekord som många av aktörerna har märkt av. Denna ökning har exempelvis visats genom att aktörer som varit med i många år fått baka fler bullar under söndagsmorgonen så att besökarna skulle kunna köpa fika även under söndagen.

- Jag träffade en nöjd men trött utställare på söndagskvällen som berättade att han varit i Götene fem gånger för att handla mer råvaror, förklarar Anders Karlsson, ordförande för Mötesplats Kinnekulle som arrangerar Vårrundan.

Aktörerna i Mötesplats Kinnekulle laddar nu om och börjar planera inför nästa evenemang som är Returrundan Kinnekulle som går av stapeln 20-21 september. Detta evenemang har fokus på byggnadsvård, återanvändning, möbelrenovering och loppmarknader. Förra året kunde besökarna besöka ett 25-tal platser lika många som Vårrundan hade första året det arrangerades.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB