Torsdag 8 maj 2014

Ordföranden i Radio (S)

Peter Legendi, ordförande för Socialdemokraterna i Götene (Götene Arbetarekommun), kommer till tals i nästa Radio (S) onsdagen den 14 maj. Programmet sänds vid två tillfällen nämnda dag i Radio Kinnekulle.

Peter hade klart med heltidsjobb redan innan han gått ur gymnasiet. Han började som journalist på TSL (Mariestads-tidningen) i slutet av 70-talet och stannade där i drygt 10 år. Han hann med att vara både sportreporter, allmänreporter, lokalreporter i Töreboda och kommunreporter.

Peter drev sedan en egen reklambyrå under ett antal år varefter han blev IT-chef i Mariestads kommun. Sedan slutet av 2008 har han motsvarande tjänst i Tibro kommun. Under åren 2007-2008 var han informationschef i Kalix kommun.

Peter Legendi berättar i programmet om både sitt liv, sina jobb och sina olika uppdrag i politiken, det senare i Mariestads respektive Götene kommun. Nu är han ordinarie ledamot i kommunfullmäktige, men står långt ner på listan till höstens val. Han satsar mer på uppdrag i regionen.

Under en följd av år arbetade han mycket med innebandy och blev sedermera redaktör för den tidning, Svensk Innebandy, som förbundet utger. Under de åren kom han vid flera tillfällen att träffa Lasse Granqvist, en av Sveriges mest kända sportjournalister.

Legendi berättar också om när han hade tillfälle att träffa Göran Persson lite på tu man hand på Harpsund och han får fundera - och svara - på frågan om vilka fyra personer han gärna skulle bjuda på middag.