Onsdag 30 april 2014

Vårrunda Kinnekulle 3-4 maj

Nu är det snart dags igen, för trettonde året i rad, för Vårrundan på Kinnekulle. Det är numera tradition att ”Vårrunda” på Kinnekulle första helgen i maj för både närområdet och långväga gäster. För många har Vårrundan också blivit en ”hemvändarhelg” då man kommer hem för att umgås med vänner och familj, åka runt i bygden, handla, fika, besöka favoriter och upptäcka nya smultronställen tillsammans.

För den som ännu inte har upptäckt Vårrundan Kinnekulle kan evenemanget enklast beskrivas som ett ”öppet hus” kring Kinnekullebygden med något för alla intressen. Här finns ett stort utbud av gallerier, konst- och hantverksutställningar, butiker, caféer och restauranger. Dessutom arrangeras det aktiviteter på många platser med bland annat guidningar, bakning, prova på drejning och tornerspel. Vårrundans lördagkväll avrundas av en konsert med Abalone Dots i Hangelösa kyrka.

Det är i år fler utställare än någonsin och bland årets 95 aktörer finns många nyheter, med allt från Ell-slöjd med exklusiva odlingslådor av kalkstensskivor till Manzana med möbler och accessoarer till hus och hem. Ett flertal caféer och restauranger finner du också som har öppet på kullen.

Alla invånare i Götene kommun uppmanas att flagga för besökarna. Det är ett trevligt sätt att välkomna alla som kommer till kullen under helgen och det kommer att delas ut 10 stycken tårtor till några av dem som flaggar.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB