Fredag 25 april 2014

Läckö-Kinnekulle event – Skaraborgs största geocachevent

Att geocacha är ett sätt att uppleva nya platser. Nu är det dags för Skaraborgs hittills största geocachevent att genomföras i Läckö-Kinnekullebygden.

Under tre dagar har man möjlighet att umgås med andra geocachare och utbyta historier och erfarenheter. Det hela börjar med korv med bröd event i Munkängarna på Kinnekulle fredag 25/4 kl. 19.00. Var och en tar med sig det man vill grilla och umgås med andra geocachare. Lördag börjar dagen med att man kommer på registreringen och marknaden där det kommer finnas ett flertal geocache-utställare i De la Gardie gymnasiets Norra del. Sedan fortsätter dagen med föreläsningar som handlar om olika saker kring geocaching. Bland annat kommer det handla om mystkonstruktion och mystlösning samt Extreme caching i ökenmiljö. Det finns även något för barnen, då de kan ge sig ut på skattjakt.Efter detta är det dags att ge sig ut på upplevelser som är uppdelade på två områden. Det blir dels ute vid Läckö Slott där besökarna får gå in i hemliga rum. I Lidköping kan man besöka Lidköpings maskinnostalgiska förening, Gamla Rådhuset och Gamla vattentornet.

Sedan är det äntligen dags för det som många antagligen längtar efter nämligen geocachesläpp. Det kommer släppas ett stort antal nya cacher runt om i Läckö-Kinnekullebygden. Lördagen avslutas på Nya stadens torg i Lidköping där det blir lotteri och andra trevligheter. Efter det blir det aftercaching på en av Lidköpings restauranger för den som vill.

På söndagen är det dags för ett så kallat CITO event. Det är en förkortning på Cache In Trash Out. Det är runt 60 personer som anmält sig till detta event och geocacharna kommer samlas vid småbåtshamnen för att sedan plockar skräp tillsammans.

Ni kan läs mer om eventet på www.geocachingskaraborg.se

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB