Fredag 25 april 2014

Björn bytte från M till S

I nästa Radio (S) blir det ytterligare en personlig intervju. Denna gång med Björn Cavalli-Björkman. Radio (S) sänds över Radio Kinnekulle varannan onsdag vid två tillfällen. Nästa tillfälle är nu på onsdag den 30 april.

Björns farbror Hans var mångårig ordförande i Malmö FF men själv är inte Björn det minsta fotbollsintresserad. Detta framkommer i den mycket öppenhjärtiga intervjun som gjorts av Fredrik Larsson.

Björn gjorde ett politiskt byte när han lämnade Moderaterna för att bli medlem och aktiv i Socialdemokraterna. Han beskriver det själv som att han var socialliberal innan partibytet. Björn är nu ledamot i kommunstyrelsen och ersättare i kommunfullmäktige. Vid valet i höst väntas han ta en ordinarie plats i fullmäktige.

Han berättar om sin livsbana som bland annat fört in honom på den fackliga banan där han varit med om flera förhandlingar. Björn berättar om upplevelser kring det.

Han får också tillfälle att spela musik som på olika sätt påverkat honom och han delger exempelvis också tankar om hur det är att bli pappa till ett sladdbarn.