Onsdag 9 april 2014

Carina Wilhelmsson i jury för populär burgartävling

För tredje året i rad har svenska folket chansen att få sina drömburgare serverade på McDonald's. I den digitala satsningen MyBurger ges gästerna själva chansen att skapa och rösta på sina favoritburgare. Förra året var intresset för tävlingen rekordstort, det kom in över 40 000 burgarbidrag som tillsammans fick ta emot 350 000 röster. I år tar franchisetagare Carina Wilhelmsson från Skaraborg plats i juryn tillsammans med bland andra kocken Johan Jureskog och McDonald's nye vd Olli Kilpi.

MyBurger är satsningen där svenska folket bestämmer menyn på McDonald's. Det är en digital tävling där gästerna själva får komponera sina egna, unika McDonald's-burgare och tillsammans rösta fram de absolut godaste kreationerna. På kampanjsajten www.mcdonalds.se/myburger kan burgarkockar från hela Sverige välja mellan över 60 ingredienser att placera mellan olika hamburgerbröd. När burgaren är digitalt färdiglagad kan användaren sprida den i sociala medier för att samla röster.

- Jag är väldigt glad över att vara med i juryn för MyBurger. När jag arbetar i restaurangen så träffar jag dagligen gäster som har egna idéer och önskemål om hur hamburgarna kan se ut. Med MyBurger får de tillfälle att skapa sin drömburgare och har dessutom även chansen att få den serverad över hela landet, säger Carina Wilhelmsson som äger och driver McDonald's i Skaraborg.

Förra året skapades över 40 000 unika burgare som tillsammans fick över 350 000 röster av det svenska folket. I år kommer vinnarburgarna att säljas under en vecka var under perioden 23 september till 27 oktober på McDonald's samtliga restauranger i Sverige.

- Jag har en genuin kärlek till hamburgare och tycker dessutom att McDonald's är en av Sveriges bästa ungdomsarbetsplatser där ungdomar verkligen får ta plats och utvecklas. MyBurger är ett mäktigt initiativ där Sveriges hamburgerälskare kan påverka vad som står på menyn och jag ser fram emot att provsmaka många kreativa tävlingsbidrag, säger Johan Jureskog, kock och jurymedlem i MyBurger 2014.

Pressmeddelande från: McDonald's