Måndag 7 april 2014

Lissie och Stefan tar över Utsikten som nu bli Sjöutsikten Kinnekulle

För en tid sedan sökte Götene kommun ny arrendator till Utsiktens Kaffestuga på Kinnekulle, några som direkt ansåg att detta var något dom absolut vill syssla med var Lissie Jönsson och Stefan Johansson från Österplana, och med rätt kort varsel blev dom nu Utsiktens nya arrendatorer.

Jag träffar båda när dom är i full färd med att försöka fixa i ordning allt inför den kommande premiären, Stefan håller som bäst på att anlägga två boulebanor som han hoppas skall locka både besökare och föreningar till spel på vad som han säger kommer att bli landets vackraste plats att spela boule på. Lissie håller på att fixa inne i kaffestugan där det finns en hel del att göra innan allt är klart för att öppna.Båda har ett mångårigt förflutet inom buss- och resebranschen, Stefan kommer att fortsätta att jobba på MK Bussresor men skall hjälpa till när det behövs och vid större evenemang som Vårrundan m.m. Även Lissie har jobbat på MK Bussresor och på Viking Buss i Östergötland som reseledare men kommer nu att ägna all tid åt Utsikten under säsongen.

Första intrycket av en person brukar ju vara det som vanligtvis stämmer och det intryck som båda dessa ger är synnerligen positivt, glatt, skojfriskt och dessutom professionalism av högsta klass. Vågar nog sätta sen slant på att Utsikten kommer att nå nya höjder när driften nu tas över av Lissie och Stefan, de har många och bra idéer som troligen kommer att utveckla Utsikten till mycket mer än bara en kaffestuga under de kommande åren.

Och hela tanken bakom det nya konceptet är inriktat på att Utsikten skall bli mycket mer än bara ett ställe att fika på utan snarare ett besöksmål av klass, där man förutom fika kan ägna sig åt olika upplevelser och framförallt förmedla turistinformation, framöver hoppas man även på att bli en av Kinnekulles Infopioints. Redan från start kommer det att finnas elcyklar för uthyrning, tipsrunda i Stenbrottet med start från Utsikten och boulespel. Boulebanorna kommer att vara gratis att använda och dessutom kommer det att finnas klot för dom som vill pröva på, föreningar som vill tävlingsspela kan även boka banorna.

Utrymmet utanför byggnaderna kommer att indelas i olika "rum", olika platser att fika på, spela boule eller kanske bara sitta och slappa i solstolar och beskåda den fantastiska utsikten över Vänern och Kållandsö för den som så önskar.

Planer finns även på att sätta in en braskamin i paviljongen för att kunna ha öppet vissa helger under hösten och vintern med mys framför brasan med varm choklad, berättarkvällar och andra arrangemang.Stefan är ursprungligen från Götene och har även bott i Hällekis några år, Lissie kommer från Malmö men har anknytning till Kinnekulle då hennes mormor jobbade på Turisthotellet i Råbäck, båda bor nu mellan Österplana och Kinne-Kleva.

Lissies och Stefans målsättning är att allt skall vara klart för att öppna den 30 april och sen hålla öppet dagligen mellan 10.30 och 19.00 fram till den sista augusti. Självklart kommer man även att hålla öppet längre under fina sommarkvällar för den som vill avnjuta en fika när solen går ner bakom Läckö.

Framöver kommer man att öppna upp en egen hemsida och Facebooksida och blogga när man har tid.

Man byter även namn på verksamheten från tidigare Utsiktens Kaffestuga till konceptet Sjöutsikten Kinnekulle - mer än bara ett café.