Måndag 7 april 2014

Hitta rätt med Eniros nya navigationsapp

Inför påskledigheten lanserar Eniro en gratis navigationsapp för både iOS och Android. När appen väl är nedladdad fungerar den lika bra utan internetuppkoppling, vilket innebär att resenären kan följa färdvägen utan att behöva slösa på mobilens surfvolym. Sverigekartan är kostnadsfri och via appen går det att enkelt köpa till kartor för andra länder. Lanseringen är ett led i en satsning på att stärka Eniros position inom lokalt sök.

Enbart i Sverige har Eniro 2,9 miljoner unika besökare varje vecka. Allt fler söker information via mobilen och bland de yngre målgrupperna är intresset stort. 8 av 10 personer använder mobiltelefonen för olika söktjänster. Många användare vill ha hjälp med att hitta rätt när de söker på eniro.se. Fördelen med appen är att den är integrerad med Eniros vanliga söktjänster, vilket gör det enkelt att söka efter information om till exempel ett resmål, restaurang eller en butik. Om du till exempel söker på person, företag eller ort får du direkt upp möjligheten att starta navigeringen.

– Du vill kanske besöka en restaurang på en viss ort. Du börjar då med att göra ett lokalt sök och får upp en kartposition. Sedan startar du navigationen och får en enkel guidning ända fram till dörren, säger Magdalena Bonde, vd Eniro Sverige.

Den valda färdvägen presenteras kontinuerligt för användaren med hjälp av vägbeskrivning och/eller en elektronisk röst. Förutom svenska går det att välja ytterligare tretton språk.

Förutom Sverige lanseras Eniros navigationsapp även i Danmark, Norge och Polen. Lanseringen är ett led i en satsning på att stärka Eniros position inom lokalt sök. Tidigare i år har Eniro introducerat snabbare kartsök, nya gatuvyer samt bättre produktsök för användare. Dessutom har företag fått helt nya möjligheter till mobil marknadsföring.

Apparna kan laddas ned på följande sätt:

(iOS) https://itunes.apple.com/se/app/eniro-navigation/id838099218?ls=1&mt=8

(Android) https://play.google.com/store/apps/details?id=se.enironav.android

Pressmeddelande från: Eniro