Fredag 4 april 2014

Expansiva Fyrstadsregionen får 532 nya flygstolar i veckan

Golden Air flyger från och med första veckan i april med ett nytt större flygplan mellan Trollhättan-Vänersborg och Stockholm-Bromma. Med det nya planet, en modern Saab 2000, får fler passagerare plats och restiden förkortas med 10 minuter.

Förbindelsen mellan Trollhättan-Vänersborgs flygplats och Stockholm-Bromma som trafikeras av Golden Air är populär och behovet av ett plan som rymmer fler passagerare har funnits ett bra tag. Det mindre propellerplanet har nu ersatts av en större och modernare Saab 2000. Premiärflygningen gjordes i början av april.

– Ett större plan löser en rad problem. Med 50 stolar – mot tidigare 36 – ökar chansen för resenärerna att komma med önskad avgång. Fullbokade plan har länge varit ett bekymmer, framförallt på våra morgon- och eftermiddagsflygningar. Det känns jätteroligt att kunna möta efterfrågan och erbjuda fler plats ombord, säger Anna Nilsson, COO för Golden Air.

För passagerarna blir resan även bekvämare, med mer benutrymme, bättre plats för bagage och full ståhöjd i kabinen.

Närproducerad lokaltrafik

Golden Air har trafikerat sträckan Trollhättan-Bromma i 20 år och har blivit ett självklart val för många människor som pendlar mellan Stockholm och Västsverige. Med en flygtid på 45 minuter blir flyglinjen den klart snabbaste vägen och en viktig faktor för tillväxt i fyrstadsregionen.

– Vi har märkt av en ökad efterfrågan och det känns fantastiskt att äntligen kunna möta den. Vi är mycket glada över att kunna bidra till regionens tillväxt och göra det enkelt för människor från alla delar av Sverige att komma hit, säger Anna Nilsson stolt.

Mindre miljöpåverkan med propellerplan

Saab 2000 är precis som sin föregångare, en Saab 340, ett propellerplan, eller turbopropflygplan som det egentligen heter. Propellerplan har kortare start- och landningssträcka och ger mindre utsläpp än jetplan och eftersom de flyger på lägre höjd påverkar utsläppen inte heller ozonlagret i lika stor utsträckning.

– På de korta sträckor vi flyger är propellerplan toppen på alla sätt. Det är viktigt för oss att fortsätta arbeta för att minska vår miljöpåverkan, menar Anna Nilsson.

Sverigeflyg, som Golden Air är en del av, är sedan 2009 miljöcertifierade enligt ISO 14001. Även Golden Air uppfyller kraven och räknar med att bli certifierade senare i år.

Namntävling

Golden Air är ett litet och personligt flygbolag. Det tidigare flygplanet kallades i dagligt tal ”Gustav”. Det nya planet måste givetvis också få ett namn. Vilket det blir kommer att avgöras utifrån en namntävling och tillkännages under en namngivningsceremoni på Trollhättan-Vänersborgs flygplats i slutet av maj.

SAAB 2000
  • Besättning: 3
  • Kapacitet: 50 passagerare
  • Längd: 27,28 m
  • Vingspann: 24,76 m
  • Tomvikt: 13 800 kg
  • Marschhastighet: 685 km/h
  • Bränsleförbrukning vid fullt plan: 0,5 l/mil och passagerare
Pressmeddelande från: Golden Air