Torsdag 27 mars 2014


Anders Månsson, Inger Frykberg, Conny Kvick, Lena Gustavsson, Anna Johansson, Roger Widlund, Jerker Andersson-Liljestrand, Flor Khalili, Ann-Marie Widegren, Åke Fransson, Åsa Karlsson och Johnny Johansson.

Kommunledningen besökte Semper

Stora delar av Sempers ledningsgrupp i Götene tog emot vid kommunledningens besök nyligen.

Semper är verksamma inom områdena Barnmat och Glutenfritt, med fokus på Norden. Företaget omsätter cirka 1 miljard kronor och har runt 220 anställda. Ungefär halva omsättningen kommer från produkter tillverkade i Götene. Semper äger Göteneanläggningen sedan 2007 och har ett bageri i Falun sedan 2010. Semper ingår i Hero, en internationell livsmedelskoncern som förvärvade Semper i januari 2006 av Triton. Hero är privatägt, med huvudkontor i Schweiz och har cirka 4 000 anställda.

Axel Wennergren grundade Semper 1938. I Götene startade Semper sin produktion på fyrtiotalet. Semper Välling från 1941 och Baby Semp från 1948 finns fortfarande i sortimentet. Välling är "väldigt svenskt" och Sempers marknadsandel på välling i Sverige är hela 73 %. Inger Frykberg som är platschef berättar att Semper-välling är på väg in i Ryssland.

Hos Semper Götene finns tre verksamhetsgrenar. Vid sidan av Barnmat och Glutenfria mixer utförs torkningsuppdrag åt Arla.

Totalt tillverkade Semper förra året 18 miljoner kg livsmedel.

Semper har tillgång till ett medicinskt råd med svenska läkare. Aktuella förändringar i recepten är att palmoljan tas bort, vegetabiliska fetter minskar och grädde tillförs. I samband med en nylansering kommer det på förpackningarna att stå tryckt "Jag är tillverkad i Götene".

Pressmeddelande från: Götene kommun