Tisdag 25 mars 2014

All time high för Jula - Över halv miljard i vinst

2013 blev ett rekordår för Jula.

Vinsten landade för första gången över en halv miljard SEK (drygt 515 miljoner SEK).

- Bra lönsamhet borgar för fortsatt satsning, inte minst lokalt här i Skaraborg. Framför oss har vi stora investeringar med bland annat den 46 000 kvadratmeter stora utbyggnaden av centrallagret i Skara med ett specialiserat kompaktlager. Vi har även många nya varuhusöppningar (Julas varuhus i Skövde beräknas stå klart under 2015), vi investerar i nya datasystem och vår etablering i Polen drar stora kostnader men är viktigt för att få in en fot på den europeiska marknaden för fortsatt expansion på nya marknader längre fram. 2013 års goda resultat gör att vi kan fortsätta vår expansion, säger Karl-Johan Blank, koncernchef och huvudägare.

2013 års omsättning landade på drygt 4,9 miljarder SEK och med en vinst på 515 miljoner SEK ger det ett resultat på drygt 10 procent.

- Man kan konstatera att vi gjort ett fantastiskt bra år. Vi har ökat med drygt 27 procent jämfört med 2012 då vinsten landade på 405 miljoner SEK. En del av förklaringen är att vi sålt bra ur alla våra åtta produktkategorier. Vi har nu ett sortiment som gör oss mindre väderkänsliga och mindre känsliga för säsongssvängningar. Sedan ett par år tillbaka håller vi även på med ett program för att utveckla varuhuskonceptet vilket redan nu gett bra effekt, säger Joachim Frykberg, VD.

Totalt har åtta nya varuhus tillkommit under 2013 och vid årets slut hade Jula 67 varuhus (38 i Sverige, 19 i Norge och 10 i Polen).

Med 2013 års starka resultat i ryggen är det fullt fokus på fortsatt utveckling och expansion.

- Vi har stora förväntningar på 2014 och året har börjat riktigt bra med flera starka kampanjer och bra försäljning. Under 2014 kommer vi även att öppna 12-14 nya varuhus på våra tre marknader, säger Joachim Frykberg.

Pressmeddelande från: Jula AB