Torsdag 20 mars 2014

Trandansen firar 20 år med guidningar, lokalproducerad matmarknad, Tranans dag och turistmässa

Trandansen vid Hornborgasjön firar i år 20-årsjubileum. Den 22 mars kl 12 invigs årets trandans med tal av tranexperten Claes Hermansson. Därefter följer frågestund, tipspromenad, guidning och sagostund för de minsta barnen.

Informationscentralen kommer att vara öppen för allmänheten kl. 10-17 alla dagar från 22 mars till och med den 21 april. Här finns en fin utställning om fågellivet i Hornborgasjön, tranorna och trandansen samt turistinformatörer som kan ge information om trandansen men även om mycket annat som finns att göra i närområdet. Under helger är fågelguider på plats som kan berätta extra mycket om fågellivet och tranorna.

Från och med den 5 april kommer det att finnas ett tält med servering i anslutning till informationscentralen. Den 7-21 april är det restauratören Viltmat som bjuder på vilt och lokalproducerat fikabröd. Här kommer också att finnas en gårdsbutik med försäljning av lokala matprodukter. I tältet arrangeras även flera ytterligare evenemang under perioden:

5-6 april - Tranans dag, ett arrangemang med exkursioner och föreläsningar på flera platser kring Hornborgasjön med fokus på tranor och fågelliv. Arrangeras av fågelklubbarna i Skövde och Falköping i samarbete med Studiefrämjandet.

12-13 april - Matmarknad med lokala producenter, som ger besökaren möjlighet att förbereda påsken med läckerheter från Skaraborgs skafferi.

18-21 april - Besöksdagar Skaraborg - passa på att få information om allt som finns att göra i Skaraborg på ett ställe! Turistorganisationerna i regionen visar upp sig och tävlingar och fina erbjudanden utlovas under påskhelgen.

Informationscentralen och aktiviteterna i samband med Trandansen arrangeras av turistorganisationerna i Skara, Falköping och Skövde i samarbete med Länsstyrelsen och de lokala fågelklubbarna.

Pressmeddelande från: Next Skövde