Onsdag 19 mars 2014

Cobra är årets nyhet på Skara Sommarland

Årets stora attraktionsnyhet på 30-årsjubilerande Skara Sommarland är en intensiv och visuellt iögonfallande vattenattraktion där fyra personer tillsammans får uppleva känslan av viktlöshet. Den karaktäristiska formen har gett attraktionen dess namn, Cobra. Skara Sommarland har säsongspremiär den 6 juni.

Cobra är specialdesignad för Skara Sommarland och är den första attraktionen i sitt slag i Norden. I en 116 meter lång vattenrutschbana åker fyra personer vända mot varandra på en gummiflotte i form av en fyrklöver. Flotten färdas genom ett rör som plötsligt öppnar sig, varpå en jättevägg uppenbarar sig likt en våg som man sveps med på. Besökare delar därmed känslan av viktlöshet tillsammans med vänner eller familjemedlemmar.

– Med Cobra spetsar vi till vår vattenpark rejält. Vi är överlyckliga över att kunna erbjuda modiga gäster i alla åldrar en vattenattraktion att uppleva tillsammans, säger Hans Ericsson, vd för Skara Sommarland.

Investeringen uppgår till totalt 15 miljoner kronor och är en av de största satsningarna i parkens historia.

– Ett besök på Skara Sommarland är en fantastisk upplevelse av tivoli och äventyrsbad för hela familjen. Cobra är det perfekta tillskottet till vattenparken. Med sin kombination av fart, fallhöjd och känsla av viktlöshet får åkarna i Cobra en vattenupplevelse som få har varit med om, säger Johan Tidstrand, Parks and Resorts huvudägare.

Ytterligare nyheter till jubileumssäsongen kommer att släppas under våren. Det står redan klart att Skara Sommarland kommer att återuppta sin roll som konserterarrangör under kommande säsong. Bland annat är Sean Banan klar för en spelning i parken den 14 juni.

Fakta om Cobra

  • Investering:15 miljoner kronor
  • Längd: 116 meter
  • Längdgräns: 120 cm
  • Kapacitet per timme: ca 500 personer
  • Placering i vattenparken: Mellan Racer och Racing Hill
  • Höjd våg: ca 13 meter
  • Vattenflöde: 19m3/minut (1140m3/h)
  • Tillverkare: Proslide (USA)
Pressmeddelande från: Skara Sommarland