Tisdag 18 mars 2014

TUR-mässan 2014 – Kulturturismutbildningens samarbete med näringslivet

TUR-mässan arrangeras årligen på Svenska Mässan i Göteborg och är en mötesplats för rese-, turist- och mötesindustrin. Utbildningen Hållbar kulturturism och marknadsföring på Campus Lidköping kommer i år att medverka på mässan i samarbete med fem sponsorer, varav en av dessa är Destination Läckö-Kinnekulle. Tillsammans ska man marknadsföra Läckö-Kinnekullebygden genom 2014 års nya magasin som har blivit färdigt precis lagom till mässan 20-23 mars.

Den 20-23 mars arrangeras TUR-mässan på Svenska Mässan i Göteborg och i en monter kommer Läckö-Kinnekullebygden att finnas representerad. Elever från utbildningen Hållbar kulturturism och marknadsföring på Campus Lidköping har haft som projektarbete att planera en monter och kommer tillsammans med fem sponsorer att medverka under mässan för att marknadsföra Lidköping med omnejd. Dessa sponsorer är Campus Lidköping, Destination Läckö-Kinnekulle, Läckö Slott, Lundsbrunns Kurort samt Sparbanken Lidköping Arena.

- Syftet med att medverka på mässan är att sätta Läckö-Kinnekullebygden på kartan. Förutom den vackra miljön vid Vänern, så finns i bygden allt från spännande historia och levande handel, till ett rikt kulturutbud och känsla för närproducerade varor, säger Mia Johansson, projektledare ifrån utbildningen Hållbar kulturturism och marknadsföring.

Mässmontern kommer att locka med tävlingar och happenings samtidigt som det finns fina möjligheter att få tips och information från medverkande elever. Precis lagom till mässan har Destination Läckö-Kinnekulle tagit fram 2014 års nya turistmagasin, fyllt med information om sevärdheter, boende, evenemang med mera i Götene och Lidköping. För andra året i rad trycks turistmagasinet på miljömärkt papper (FSC-märkt).

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB