Torsdag 13 mars 2014

Naturum Hornborgasjön öppnar

Nu är det äntligen dags att slå upp portarna till naturum Hornborgasjön för säsongen! Lördagen den 15 mars invigs en fotoutställning med bilder från sjön.

På lördag blir det mingel med fotograferna i fotoklubben ITER Naturfoto. På söndag blir det tema ”Ugglor” hela dagen med pyssel på naturum och spännande vandring i skymningen vid Ore Backar.

– Nu är det på tiden att vinka adjö till vintern och omfamna våren och en ny fartfylld säsong full av roliga aktiviteter på naturum. Naturum kommer ha öppet dagligen fram till den 31 augusti. Programblad finns att hämta på naturum eller på vår webbsida www.hornborga.com. Vi inviger säsongen med en innehållsrik helg med något för alla, säger naturumföreståndare Nina Backlund.

Lördag 15 mars kl. 13:00-15:00

Kom och mingla med fotokunniga medlemmar i fotoklubben ITER Naturfoto som har vernissage av sin fotoutställning med bilder från Hornborgasjön. ITER Naturfoto presenterar sig, sitt fotoarbete och berättar historien bakom några av utställningens bilder kl. 14:00. Utställningen visas på naturum fram till slutet av april.

Söndag 16 mars

På naturum blir det uggle-pyssel hela dagen och när skymningen faller (kl. 18:00) kan den som vågar smyga med Kent-Ove Hvass och lyssna efter nattens jägare. Ta gärna med en ficklampa och något varmt att dricka. Samling: Ore Backars parkering. Kostnad 50 kr (barn gratis). Guidningen håller på tills det blir mörkt.

Café Fågeludden

Även Café Fågeludden öppnar på lördag. Caféet drivs som föregående år av Lena Svedung.Lördagen den 22 mars drar Trandansen igång. Tranorna fortsätter att fylla dansgolvet vid Hornborgsjön. Igår kväll räknades till 750 tranor. Följ gärna transtatistiken som uppdateras dagligen.

Pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götalands Län