Måndag 10 mars 2014

Ny app visar var bussen är

Nu lanserar Västtrafik ”Var är bussen?”-appen. Med den kan alla som reser kollektivt i Västra Götalandsregionen se var nästa buss, spårvagn eller båt befinner sig. Syftet med appen är att göra det ännu enklare att resa med Västtrafik.

Västtrafik har mer än 2 000 bussar, spårvagnar och båtar ute i trafiken varje dag. Med hjälp av den nya appen kan kunderna enkelt och tydligt se på en karta var fordonet befinner sig i förhållande till hållplatsen.

– Ett smart och enkelt komplement till reseplaneraren. Om kunderna enkelt kan se var bussen eller spårvagnen är och att den är på väg bidrar det en högre grad av pålitlighet, säger Lars Backström, vd Västtrafik.

Den information som finns i reseplaneraren bygger på prognoser om vilket klockslag nästa tur förväntas avgå. Med den nya appen får man istället information var fordonet faktiskt befinner sig. I de allra flesta fall går Västtrafiks trafik enligt tidtabellen, men oavsett om bussen är försenad eller i tid så blir det lättare att planera sin resa med den nya appen.

– De flesta kunder har nog förståelse för att det ibland uppstår problem i trafiken som gör att vi inte kommer fram i tid. Men vi vet att behovet av snabb information i sådana situationer är stort och det möter vi med den nya appen, säger Lars Backström.

”Var är bussen?”-appen finns för Iphone- och Android-telefoner och går att använda i hela Västra Götalandsregionen. I dagsläget omfattas endast buss, spårvagn och båt. Västtrafiks förhoppning är dock att även tågtrafiken ska ingå i appen på längre sikt.

Pressmeddelande från: Västtrafik