Torsdag 27 februari 2014

Internationella besök på mässan i Jönköping

I år är ordningen återställd. Legendaren John D´Agostino kommer att finnas på Bilsport Performance & Custom Motor Show i påsk. Med sig i bagaget har han ett bilbygge i form av en Cadillac Coupé 1940 som döpts efter skådespelerskan Sophia Loren. Ett projekt som av många anses vara det bästa som John och hans team någonsin skapat. Han är en av flera internationella bilbyggare som kommer till mässan.

Den amerikanske bilbyggaren John D´Agostino har under flera år visat sina spektakulära bilar under påskhelgen på Elmia.

– Sverige har blivit som ett andra hemland för mig och det är alltid lika roligt att återse alla människor som jag lärt känna genom åren, säger D´Agostino.

Sophia är en Cadillac Coupé från 1940 som John köpte 2009.

– Det tillverkades bara 1.320 stycken coupéer det här året och vad jag har hört finns det bara 13 kända exemplar bevarade idag, varav sju är i körbart skick.

John D´Agostino som gjorde sin debut på utställningar redan 1967 förknippas mest med byggen baserade på 1960- och 70-talare.

– Av de närmare 50 bilarna jag visat genom åren är det bara några få som byggts på 1940-talare.

Många experter menar att Sophia är den charmigaste D´Agostino-kreationen hittills.

D´Agostino är den mest långväga bilbyggaren på mässan. Men det kommer även fordon från länder som Finland, Danmark, Norge och Tyskland.

Rene Frankenstein från Berlin ställer ut sin Volkswagen Golf 1, 1977. En totalombyggd klassiker, som tar krom och puts till en helt ny nivå. Ytterligare en tysk billbyggare är Uwe Wolf, boende sydväst om Hannover. Han visar upp sitt candyröda bygge, en Opel Kadett C Coupé från 1976.

Från vårt grannland i öst, Finland, kommer bland annat Toni Vähä med en kaxig Nissan 350Z som med all säkerhet kommer att dra till sig många blickar.

Men just nu guppar den mintgröna Cadillacen omkring i en container ute på Atlanten. Lagom till påsk når transporten Sverige och Jönköping där Bilsport Performance & Custom Motor Show slår upp portarna på långfredagen!

Pressmeddelande från: Albinsson & Sjöberg Förlags AB