Torsdag 27 februari 2014

Stoppa nätbluffaren – en animerad konsumentfilm från Blocket

Som ett led i Blockets arbete med att sprida kunskap om trygg handel på nätet lanseras nu den animerade kortfilmen "Stoppa nätbluffaren". I det drygt 2 minuter korta filmklippet får tittaren en snabb inblick i Blockets proaktiva säkerhetsarbete samt ta del av tre enkla och viktiga kom-ihåg-tips.

Blocket är Sveriges största marknadsplats. För att minimera risken för bedrägerier arbetar Blockets kundsäkerhetscenter dagligen med bland annat granskning av annonser, utveckling av tekniska säkerhetslösningar, och anpassning av annonsregler. Under 2013 utgjorde bedrägerier mindre än en promille av alla de miljontals affärer som gjordes via Blocket.

– Varje bedrägeri är alltid ett för mycket. Vi hoppas att denna film, med sitt tilltalande format, ses av hela svenska folket, unga som gamla och därmed ökar kunskapen om hur man handlar tryggt på Blocket, säger Thomas Bäcker, kundsäkerhetsansvarig på Blocket.

Blocket är den sajt i landet som arbetar mest med säkerhet för användarna, till stor del genom informations- och kunskapsspridning. Filmen Stoppa nätbluffaren kommer att visas för organisationer och myndigheter som Blocket samarbetar med, såsom Polisen, Konsumentverket och Stöldskyddsföreningen.

– Filmen kommer jag att visa när jag håller seminarium runt om i landet, bland annat för Polismyndigheter. De, liksom vi, blir ofta kontaktade av privatpersoner som har frågor om trygg näthandel. Kunskap är det främsta verktyget för att motverka bedrägerier och vi hoppas få hjälp av våra användare att sprida filmen, säger Thomas Bäcker.

Se och dela Stoppa nätbluffaren här: http://www.youtube.com/watch?v=T8Xf6BOdHVw

Pressmeddelande från: Blocket