Tisdag 25 februari 2014

Relationskomedin Blåvingar till Vara

Folkteatern från Göteborg kommer den 4 mars till Vara Konserthus med relationskomedin Blåvingar. En teaterföreställning om tre kvinnor som samlas och där nostalgiska tillbakablickar blandas med drömmar, kärlek och Torremolinos.

Den 4 mars kommer Folkteatern till Vara Konserthus med sin relationskomedi Blåvingar där tre medelålders kvinnor ger sig ut på sin årliga hajk. På ett dråpligt och halsbrytande sätt blandas nostalgiska tillbakablickar på scoutvärderingar (som vännerna en gång möjligtvis delade) med skenande drömmar om gränslös kärlek, kroppsideal och Torremolinos. Blåvingar är något så ovanligt som en pjäs med tre namngivna kvinnor i huvudrollerna, som pratar om sig och sina liv helt ur sitt eget perspektiv och utan att det kretsar kring någon man.

För regin står Natalie Ringler som i höstas regisserade den uppmärksammade och hyllade Vår klass på Teater Galeasen. Tidigare har hon bland annat satt upp Två fattiga rumäner som talar polska på Folkteatern, Metallflickan på Teater Galeasen, Limpan med Johannes Brost på Teater Brunnsgatan 4, Swedenhielms på Malmö Dramatiska Teater, Två pudlar på Klara soppteater, Alice i Spegellandet på Norrbottensteatern, Trollkarlen från Oz på Västmanlands länsteater och Martin Crimps Landet på Teater Tribunalen.

Blåvingar är skriven av Gertrud Larsson, som tidigare blivit mycket uppskattad för bl a sina pjäser Asylshopping, Avd. 305, Den flygande handläggaren och Världens lyckligaste kycklingar. I vår är hon även aktuell med en ny pjäs om avregleringen av järnvägen, Hela folkets järnväg, på Uppsala Stadsteater och i sommar sätter hon sitt satiriska finger på Glasriket i Småland med pjäsen Glasjesus.

I rollerna ses tre kvinnor ur Folkteaterns fasta ensemble: Ulla Berg Svedin, Elisabeth Göransson och Lena Birgitta Nilsson.


Pressmeddelande från: Vara Konserthus