Tisdag 18 februari 2014

Klassisk blues- och orgeljazz med Trinity på Vara Konserthus

På söndag den 23 februari kommer en av landets bästa jazzband till Vara Konserthus. Trinity bjuder på klassisk blues- och orgeljazz med såväl egna kompositioner och klassiska pärlor.

Trinity rankas som en av Sveriges bästa jazzakter vilket beror på en kombination av högsta klassens musiker och ett unikt sound som skapas av en hammondorgel och inte minst kapellmästarens Andreas Hellkvist magiska fingrar.

- Gruppen Trinity står verkligen för något helt eget på Sveriges jazzscen. En annorlunda besättning med Hammond B3 orgel, trumset och trumpet, säger Björn Samuelsson, jazzproducent på Vara Konserthus.

Trion bjuder på klassisk blues- och orgeljazz och blandar swing och senare jazzstilar med bravur. Karl Olandersson på trumpet bjuder på bländande teknik och blåser bort alla tvivel med den renaste av toner.

- Karl Olanderssons trumpetspel är på allra högsta internationella nivå. Och trots sin ringa ålder hör vi ett moget och personligt spel som blandas med explosiv bländande teknik och ton samt ett lyriskt och vackert uttryck i balladerna, fortsätter Björn Samuelsson.

Till det ska läggas Ali Djerdis följsamma trumspel, som visar både sväng och musikalitet.

Söndagens besökare kan vänta sig egna kompositioner som Loj och Get Out, men även tolkningar av klassiker som “Sweet Georgia Brown” och “What a wonderful world”. Det är lätt att känna igen gruppens egna låtar. Ali Djeridis Loj, inleds med ett trumsolo och Karl Olanderssons Get Out inleds med trumpetsolo, men oavsett om Trinity spelar jazzstandards eller originalmusik gör man det alltid med största finess och i originella versioner.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus