Fredag 14 februari 2014

Världsunikt bröllop i Luleå

Idag hölls världens första vigsel i en iskonserthall, ceremonin började med en bröllopsmarsch som spelades på instrument gjorda av is. Brudgummen Mats Ohlsson har flyttat 152 mil, från Malmö till Luleå, för att vara med sin brud Lisa Wikström. Förra året på alla hjärtans dag friade han och idag, exakt ett år senare, är de man och hustru.

På den hjärtligaste av alla dagar, 14 februari, lovade Mats Ohlsson och Lisa Wikström i Luleå varandra evig kärlek. De gifte sig på ett minst sagt spektakulärt sett i Ice Music - en konserthall i form av en gigantisk igloo gjord av enbart is och snö i Luleå. Det är de först i världen med och även med att få sin bröllopssång spelad på instrument gjorda av is. Stämningen var varm och kärleksfull även om temperaturen i konserthallen var minus fem grader. Vigselförrättare var Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke och vigseln var en del av Luleås kampanj Alla hjärtans stad.– Det här är ett sätt för oss att visa att Luleå är en öppen och modern stad, invånarnas kärlek till Luleå och den fantastiska naturen som omger oss, säger Anna Degerman, utvecklingschef Luleå kommun.

Ice Music grundades av iskonstnären och tillika Luleåbon Tim Linhart och hans fru Birgitta Linhart. Tim Linhart har mer än 30 års erfarenhet av att göra avancerade isskulpturer och i december 2013 öppnade han och Birgitta sitt hjärteprojekt Ice Music. Sedan dess har nyheterna om Luleås iskonserthall och den fantastiska isorkestern spridits över hela världen. Från och med idag kommer Ice Music även att kunna erbjuda människor att gifta sig i denna världsunika miljö.– Musik, kärlek och bröllop har genom tiderna och i alla kulturer alltid hört ihop. Många par drömmer idag om ett annorlunda bröllop med ett exotiskt is- och vintertema. Ice Music kombinerar nu för första gången någonsin dessa två saker. Iskonserthallen i Luleå är den enda platsen i världen där en vigselcermoni kan ackompanjeras av musik spelad på instrument gjorda av is, berättar Karin Åberg, pr-ansvarig för Ice Music.

Iskonserthallen rymmer 160-170 bröllopsgäster och ligger på praktiskt gångavstånd från Luleås utbud av hotell och restauranger för efterföljande festligheter.
– Att Luleå Airport bara är 20 min bort gör att Luleå blir en Alla hjärtans stad lättillgänglig även för en internationell målgrupp, förutspår Karin Åberg.Pressmeddelande från: Visit Luleå